Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A tésztához: 1,6 kg burgonya (főtt, áttört)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
600 g búzaliszt (BL55)
só
A töltelékhez:
40 szem szilva (magozott)
2 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj (őrölt)
A zsemlemorzsához:
200 g zsemlemorzsa
3 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A burgonyákat héjában megfőzzük, majd héjukat lehúzzuk.
Ha már nem forrók burgonyanyomóval összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
(Ezt lehet előző este is elkészíteni, hogy teljesen kihűljön, és ezzel az ebédkor az elkészítési időt is lerövidítjük.)
Ha kihűlt, picit ízlés szerint megsózzuk, kissé összekotorjuk közepébe mélyedést készítünk és beletesszük a tojásokat.
Majd folyamatosan adagolva a lisztet, összegyúrjuk, annyi liszttel amennyit a burgonya felvesz.
Ne legyen kemény a tésztánk.
Kinyújtjuk kb. kisujjnyi vastagságúra a tésztát és 10x10 cm-es kockákra vágjuk.
A szilvákat félbe vágjuk, magját eltávolítjuk és a fahéjjal összekevert cukorból kávéskanállal a mag helyére teszünk picit, és ezt a kockák közepére tesszük.
Ügyeljünk rá, hogy ne legyen lukas. Egy lábosba teszünk vizet, felforraljuk, majd ha forr, beletesszük a gombócokat, ha feljönnek a víz tetejére, akkor még kb. 3-4 percig forraljuk.
Amíg fő, addig az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, folyamatosan keverjük, mert hamar megégeti.
Az egész kb. 5 perc. Ha megfőttek a gombócok, akkor az olajon megpirított zsemlemorzsára tesszük, kicsit meghempergetjük őket és kész is van.
A végén ízlés szerint vagy fahéjas porcukorral, vagy szimplán porcukorral meghintjük, és már fogyasztható is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!