Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Karácsonyi isler
Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg finomliszt
15 dkg darált dió
1 késhegynyi szódabikarbóna
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj
fél fiola rumaroma
A töltéshez, mázhoz:
valamilyen savanykásabb lekvár (málna, ribizli előnyben, sárgabarack, meggy, bármi)
kb. 300 g olvasztott étcsokoládé
3 ek étolaj
Elkészítés:
A lisztet a fűszerekkel ,szódabikarbónával és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, rumaromát és összegyúrom.
Lefóliázva egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen óvatosan fél 3 mm-re vastagra nyújtom, kiszurkálom, papírral bélelt tepsire teszem a korongokat. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm.
A tészta korongokat házi baracklekvárral összeragasztottam.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztottam,simára kevertem.
1 órát hagytam pihenni,majd olvasztott csokoládéba mártottam.
Ünnephez illően díszítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!