Recept konyha főzés: Bejgli 2019 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Bejgli 2019

Mákos-diós bejgli 2019
Hozzávalók
6 rúd
1 kg finomliszt
45 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
27 dkg tej (pontosan kimérni,a poharat mérlegre állítani és lemérni a tejjel együtt)
A töltelékhez:
60 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 kg darált mák vagy dió (felezni,harmadolni is lehet)
a mákoshoz:
1 db reszelt alma
A dióshoz:
10 g vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
6-7 dkg mazsola
Elkészítés
Előkészítés: Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd.


A pontosan kimért anyagok miatt a tészta éppen olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kell, nem kell semmit hozzáadni ezeken kívül.


Tészta készítése: Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt. A tej másik felébe beleüthetjük a tojás sárgákat és a sót is. A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba teszem és jól begyúrom.

A bejgli formázása: A tésztából kimérünk 30 dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket. 6 db tésztacipót formáztam, amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
Töltelékek: 60 dkg kristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk és 1 kg darált mákot vagy darált diót leforrázzuk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukorral, mazsolával, reszelt almával vagy akár mézzel is. A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is. Én felesen készítettem a tölteléket. Fele mákos, fele diós.
Nagyon fontos a lekenés, hogy szép márványos felületű legyen. Először a készre formázott bejglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütőlemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojásfehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni. A 10-20 perces kelesztés után már láthatók a repedések a felületén és lehet készre sütni.
Sütés: Mielőtt megsütnénk szurkáljuk meg. Végül 160 C-on készre sütjük. 1 kg lisztből 6 rúd bejglit, vagy 45 db pozsonyi kiflit tudunk készíteni.

Látta 317 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu