Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai ebédünk.
Szeretjük a jó tartalmas leveseket.
Gulyásleves
60 dkg marha lábszár
60 dkg burgonya
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csomó petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 tk házi paprikakrém
1 evőkanál zsír
só ízlés szerint
2 tk őrölt pirospaprika
bors ízlés szerint
1 csipet kömény
1 csipet kakukkfű
1 dl száraz vörösbor
A csipetkéhez:
1 tojás
10 dkg liszt
Elkészítés:
A húst kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk.
A hagymát finomra vágjuk.
A zsírt felolvasztjuk egy lábasban,rádobjuk a hagymát,egy kis sóval üvegesre pároljuk.
Rátesszük a húst,a paradicsomot,paprikát ,megszórjuk fűszerpaprikával.
3 dl vizet öntünk rá,a fűszereket is bele tesszük és fedő alatt elkezdjük főzni.
Amikor kezd puhulni a hús ,hozzá adjuk a felszeletelt zöldségeket és a bort.
Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Utána belerakjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit.
A lisztből kis sóval, vízzel, egy tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott) Tíz perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is.
Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is tehetünk bele.
Egyet forraljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!