Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pehelykönnyű bukta
Hozzávalók a tésztához:
kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
1 db tojás
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
birsalmasajt ízlés szerint
házi szilvalekvár ízlés szerint
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojással,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×6 cm-es darabokba vágjuk és a közepébe tölteléket teszünk.
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Sütőzsírpapírral bélelt tepsibe 20×30 cm) sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!