Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós,pudingos kelt kifli
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 mk. cukor
1 mk. só
1 db tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
A töltéshez:
25 dkg tehéntúró
2 ek cukor
1 tojás sárgája
40 gr vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
A kiflik tetejére:
1 db tojás sárgája és 1 evőkanál tej keveréke
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben.
Letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót.
A liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt,olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Majd könnyedén átgyúrjuk a megkelt tésztát.
9 darabra osztjuk.
A cipókat formázunk és oválisra nyújtjuk.
A tészta közepére teszünk a töltelékből.
Az alsó felét több helyen bevagdossuk úgy 1 centiméterenként.
A felső felét ráhajtjuk a töltelékre,le is nyomkodjuk.
A bevágott részt pedig ráhajtjuk.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
A tojás és a tej keverékével megkenjük
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába,egy laposabb ,nagyobb lábasba vizet tettem,hogy jó gőzös sütőben süljön.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!