Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók
3 dl tej
5 dkg margarin (vaj)
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg rumba vagy langyos vízbe áztatott mazsola
6 kifli
3 tojás
1 púpozott evőkanál porcukor
a tál kikenéséhez:
margarin (vaj)
1. A tejet egy mély tűzálló tálba öntjük, a margarint belemorzsoljuk és a tálat a készülékbe állítva 750 wattal addig – kb. 3 percig – melegítjük, amíg a margarin teljesen fel nem olvad.
2. Ezután a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a beáztatott mazsolával összekeverjük és a karikákra vágott kiflit beleforgatjuk. Amíg megduzzad, egy másik tálban a tojásokat habverővel simára verjük. Végül a kiflivel ezt is összekeverjük és margarinnal jól kikent tűzálló tálba vagy kuglófformába töltjük.
3. 750 wattal 15 percig sütjük, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezután tálra borítjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.
4. Ha sós felfújtat készítünk, a tejet cukor és mazsola helyett sóval, reszelt szerecsendióval fűszerezzük, de apróra vágott, főtt füstölt tarjával is gazdagíthatjuk. A kész felfújtra reszelt sajtot szórunk és rá is olvaszthatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!