Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Békebeli házi kifli
Hozzávalók 6 darabhoz:
30 dkg finomliszt
2 dkg friss élesztő
1 mk cukor
1,5 kk só
1,5 dl langyos tej
0,5 dl étolaj
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a sóval elkeverjük.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt és az étolajat is .
Aki géppel dagasztja könnyebb dolga van.
Én kézzel dagasztottam.
Elég volt összeállítani,kissé keményszerű volt a tészta.
Jó sokáig dagasztgattam.
Kelesztő tálba tettem.
45 percig hagytam kelni meleg helyen.
Szépen megkelt a tészta.
6 darabba vágtam.
Kis gombócokat formáztam.
Kör alakba nyújtófával ellapítottam.
A felém eső részt elvékonyítottam és felsodortam.
Egy lábasba enyhén sós vizet forraltam.
1 kk cukrot is tettem bele,ettől szép színe lett(interneten olvastam)
A szépen gyöngyöző vízbe egyenként bele eresztettem a kifliket.
Tízig számoltam és az előre elkészített sütőpapírral fedett tepsire emeltem egy merítő lapáttal.
Mindig csak egyet teszünk a vízbe!
Tepsin hagytam még 35 percig kelni.
Szépen megnőttek.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem.
Megkóstoltam,nagyon finom lett.
Mindenkinek ajánlom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!