Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Reggelihez elkészült a finom,ropogós héjú kenyerünk.
reggel megszegjük.
Nem sok munkát igényel.
Házi fehér kenyér
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt BL55
1,6 dkg friss élesztő
3 dl langyos víz
1 kk. cukor
1 kk. só
1,5 ek. olaj
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros vízben felfuttattam.
Fél órát hagytam állni.
A lisztet kelestőtálba szitáltam,összekevertem a sóval,majd hozzá adtam a megkelt kovászt.
A többi langyos vízzel jól kidagasztottam.
Utolján az oljjal dagasztottam készre.
Nem "játszottam" vele olyan sokat.
Kb. 10 perc alatt szép sima lett.
A keverőtál tetejét rátettem és meleg helyen 1 órán át kelesztettem.
A mekelt tésztát enyhén lisztezett deszkán újból átgyúrtam,kenyér formát formáztam.
Egy jénai tál aljába sütőpapírt tettem és a kis kenyér tésztát bele tettem.
Újból kelesztettem úgy 40 percet.
Ezután késsel bevagdostam,vízzel lespricceltem a kenyeret és a tál oldalát és a tál tetejének az alsó felét is.
Rátettem a tetejét.
180 fokra előmelegítettem már előtte a sütőt és betettem sülni.
30 percig sütöttem fedő alatt,majd kivettem,újból lespricceltem vízzel és ezután a sütőbe visszatéve készre sütöttem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!