Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom ropogós kifliket sütöttem ma.
Kívül ropog,belül puha.
Duplán sajtos kifli
A tésztához:
35 dkg finomliszt
1 db kisebb tojás
1 dl tej
1 kk cukor
2,5 dkg élesztő
1,5 dl kefir
0,5 dl étolaj
1 tk só
A kenéshez:
1 teáskanál só
7 dkg vaj
5 dkg medve sajt
A tetejére:
10 dkg trappista sajt
2 ek langyos víz
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos cukros tejben. Hozzáadjuk a liszthez, majd jól kidolgozzuk a tojással, a tejföllel, az olajjal és a sóval együtt.
Langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, jól átgyúrjuk, majd 6 egyenlő cipóra osztjuk.
Közben a vajat ,sajtot krémessé keverjük a sóval, és 4 részre osztjuk.
A tésztából köröket nyújtunk.
Egyszerre három kört készítünk el, az egyiket lekenjük a krémmel, a másikat pedig rátesszük a tetejére,majd újból krém és a 3. tésztalap.
Az így elkészült kört felszeleteljük 4 egyenlő részre, és a cikkeket kiflikké csavarjuk.
Ha kisebb kifliket szeretnénk,akkor vágjuk 8 cikkre.
A vastagabb felüknél kezdjük el a tekerést, majd a végén kicsit meg is hajlítjuk.
A többi tésztából ugyanígy készítjük el a kifliket. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, megkenjük a langyos vízzel, megszórjuk reszelt sajttal ,szezámmaggal és még egy jó fél órát kelesztjük.
Sütőbe tevés előtt vízzel jól spricceljük a sütőpapírt ,hogy gőzben süljenek e kiflik.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Langyosan a legfinomabb, de még másnap is ropogós marad. Ha kihűlt, zárható műanyag dobozba tesszük, nem szárad ki, és másnap is ugyanolyan friss marad. Ha nem bírjuk mindent elfogyasztani, nyugodtan lefagyaszthatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!