Recept konyha főzés: Csirkés tócsni (kép)
Hozzászóláshoz csatlakoznod kell a közösséghez

Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!

Csak tagok tudnak ide tartalmat feltölteni

Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.

Kis türelmet...

Be vagy lépve mint Tóth Lajosné | Kilépés


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Csirkés tócsni

30 dkg csirkemellfilé
6 db burgonya
1 db tojás
3 evőkanál tejföl
3 ek liszt
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyemzöld
10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
2 dl étolaj
A tálaláshoz:
10 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk.
Lereszeljük a durvább részén a reszelőnek.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk.
A csirkehúst felkockázzuk – próbáljuk minél kisebbre.
A húst sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tojást, a tejfölt, reszelt sajtot,a reszelt burgonyát, az apróra vágott petrezselymet és a lisztet. Alaposan eldolgozzuk.
negyed órát állni hagyjuk.
Esetleg ha nem elég masszív a massza egy kis lisztet adhatunk hozzá,de el ne túlozzuk,mert akkor kiérződik rajta a liszt.
Egy serpenyőben olajt hevítünk és kis adagokban kisütjük a csirkehúsos,burgonyás tésztát. A korongok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük.
Minél kisebbek a húsdarabok, annál jobban összeérnek az ízek, és a lepénykék állaga annál lágyabb lesz.
Tányérra szervírozzuk,megkenjük tejföllel,sajttal megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Látta 214 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu