Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csirkecomb bakonyi módra
1 kg csirkecomb
1 kis üveg csiperkegomba 280 gr
1 paprika
1 paradicsom
4 evőkanál olaj
330 gr tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
3 szál petrezselyem zöldje aprítva
1 tk őrölt paprika
őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 tk házi paprikakrém
15 dkg füstölt szalonna
A köret hozzávalói (galuska).
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 db tojás
1 tk só
Kb. 2,5 dl hideg víz
A galuska összekeveréséhez:
1 ek étolaj
Elkészítés:
Az egész csirkecombokat a forgónál ketté vágjuk,letisztítjuk az esetleg rajt maradt toll vagy egyebektől.
Ezután jól megmossuk,kiáztatjuk.
A szalonnát és a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát lepirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és 6-8 percig pároljuk. Rátesszük a combokat , sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
A galuska készítése:
A galuska tésztát mindig a szaggatás előtt keverjük ki.
A tojást a sóval felverem egy közepes tálban,majd hozzá adom a lisztet és fokozatosan adagolom hozzá a vizet.
Egy nagyobb lábasban teszek fel vizet forrni és a lobogó vízbe teszek még 1 tk sót,majd két részletben kiszaggatom a nokedlit.
Akkor főtt meg a nokedli,amikor feljön a víz tetejére és még 1-2 percig főzzük.
Csap alatt ,szűrőkanálba szedve vízzel leöblítem.
Jól lerázom a vizet róla.
Étolajjal összekeverem
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!