Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Bolognai csirkecomb petrezselymes burgonyával
Hozzávalók:
4 db felső csirkecomb
720 ml házi bolognai szósz
2 ek étolaj
A körethez:
60 dkg burgonya
1 ek étolaj
1 kis csokor petrezselyem zöldje
1 tk ételízesítő vagy só ízlés szerint
Bolognai szósz télire hozzávalók:
2 kg paradicsom
2 db sárgarépa
2 db petrezselyem
1 kis fej zeller
1 nagyobb vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika (lehet kápia is),
fűszerek:
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
babérlevél összemorzsolva vagy darálva
rozmaring ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
kakukkfű ízlés szerint
oregánó ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkecombot kiféléztem,bőrét is lehúztam.
Lehelet vékonyan sóztam.
Az oljat a szósszal serpenyőbe tettem,rá a megmosott combokat.
Fedő alatt puhára főztem.
A köret készítés:
A krumplit megmostam,héjában megfőztem.
Amikor megfőtt leszűrtem,hideg vízzel leöblítettem.
Héját lehúztam és feldaraboltam.
Egy tálba tettem,ételízesítővel megszórtam.
Egy ek étolajon a vágott petrezselyem zöldjét átfuttattam és összekevertem vele a krumplit.
Bolognai szósz elkészítése:
A paradicsomot ledarálom, felfőzöm, az összes zöldséget lereszeltem, étolajon átpárolom, majd leturmixolom, és a paradicsomba öntöm.
Fűszerezem, - ez egyéni ízlés szerinti mennyiségben a fenti fűszerekkel. Pl a cukor mennyisége a paradicsom savanyúságától is függ. kb fél óráig főzöm, aztán üvegbe töltöm, tartósítót szórok a tetejére, és száraz dunsztba teszem.
Felhasználáskor a darált húst átfuttatom zsíron, amíg elszíneződik, utána ráöntök egy üveg szószt, és készre főzöm a húst benne.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!