Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Húsgombócos ,paradicsomos káposzta leves
Jó gazdag,finom étel volt ma nálunk.
Friss ,kerti zöldségfélékből.
Hozzávalók a káposztához:
1 fej fejes káposzta ( 1,5 kg körüli)
1 nagy vöröshagyma
1 ek. zsír
1 tk. piros porpaprika
Só
Őrölt bors ízlés szerint
Köménymag ízlés szerint
2 db babérlevél
1 db sárga paprika
1 db paradicsom
1 liter házi paradicsomlé
1 ek. házi paprikakrém
3 ek. finomliszt
A gombóchoz:
20 dkg tarhonya
1 ek. olaj
Só
2 db tojás
50 dkg darált sertéslapocka
Őrölt bors ízlés szerint
1 db kisebb vöröshagyma reszelve
2 ek. liszt
1 mk. piros piros paprika
Elkészítés:
A káposztát félbe vágtam,a torzsáját és a külső leveleket leszedtem,majd káposzta gyalun legyalultam.
8 literes fazékban főztem,hogy holnapra is maradjon belőle.
Többen voltunk a mai napon.
A fazékban a zsírt felhevítettem,rászórtam a káposztát,fűszereket,a kicsumázott paprikát,a kettőbe vágott paradicsomot ,a paprikakrémet .
Felöntöttem 2 liter vízzel ,majd fedő alatt félkészre főztem.
Közben elkészítettem a gombócokat.
A tarhonyát ,a felhevített olajon átmelegítettem,sót és őrölt borsot szórtam rá és 3 dl vizet öntöttem rá.
Félkészre főztem fedő alatt,majd kihűtöttem.
A kihűlt tarhonyához kevertem a darált húst ,a tojásokat,megszórtam 1 mk. kanál piros paprikával,kevés őrölt borssal és a reszelt hagymát is hozzá kevertem.
Jól kidolgoztam,a biztonság kedvéért 2 ek. lisztet kevertem még hozzá,hogy masszívabb legyen a gombóc,főzés közben ,ne hogy szétfőjön.
Megformáztam a gombócokat ,egy tálcára tettem.
Amikor a káposztánk félig megfőtt,lehúztam a tűzről,1 liter vizet öntöttem rá,megszórtam piros paprikával és a liszttel.
Csomómentesre kevertem,majd ráöntöttem a paradicsomlét.
Felforraltam,a gombócokat bele tettem és készre főztem 20 perc alatt.
Nagyon finom így tarhonyával.
Egy alkalommal a nászasszonyom kínált meg a tarhonyával készült gombócos ,paradicsomos káposztával.
Most én is elkészítettem.
Ajánlom kipróbálásra!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!