Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg Rama margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
olvasztott zsír
a tökös,mákos töltelékhez:
½ kg mirelit ,gyalult tök
15 dkg darált mák
10 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
3 púpozott ek tejföl
1 vaníliás cukor
A túrós töltelékhez:
25 dkg túró
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
1 citrom
1 tojássárgája
1 vaníliás cukor
1 ek. búzadara
A rétes rudak lekenéséhez:
1 db tojás felverve
Elkészítése:
Házi vajas,leves tésztát készítettem,de készíthető bolti vajas tésztából is.
Ez a tészta felhasználható bármely édes vagy sós süteményekhez.
Nagyon szép leveles tészta,ami gyorsan elkészül.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Két részre vágjuk.
Egyenként téglalapra , vékonyra kinyújtjuk,lekenjük olvasztott zsírral.
Feltekerjük a rövidebb felénél kezdve ,mint a bejglit.
Folpacba becsomagoljuk,hűtőbe tesszük,felhasználásig,de legalább 1-2 órát pihenjen.
Másnap használtam fel.
A tésztába se só,se cukor nem kell.
A töltelékeket elkészítjük.
A hozzávalókat összekeverjük.
Egy-egy téglalapot nyújtunk és fentről lefelé, késsel finoman megjelölve, 3 egyenlő részre osztjuk.
Mindkét oldalt a középső harmadig ferdén kb. 2 cm-enként bevagdossuk.
Középre halmozzuk a tölteléket és visszahajtogatjuk a széleket. Először a két végét hajtsuk vissza, így sütés közben nem folyik ki a töltelék.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét egy nagyobb tűvel megbökjük több helyen ,hogy a gőz távozhasson süléskor.
Felvert tojással lekenjük.
200 fokra melegített sütőben megsütjük kb 35-40 perc alatt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!