Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai desszertünk.
Piskótás meggyes rétes (4 rúdhoz)
Hozzávalók:
A tésztához:
15 ek. finomliszt
25 dkg margarin
1,5 dl tejföl
csipet só
1 db tojás
2 kk. citromlé vagy ecet
1 db tojás a rudak megkenéséhez
A piskótához:
4 egész tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csg sütőpor
1 kk. citromlé
4 ek. víz
Töltelék:
1 üveg magozott meggy
Tölteléknek használhatunk más gyümölcsöt is.
(meggy,cseresznye,szőlő stb.)
Elkészítés:
A rétestészta elkészítése:
A 10 ek. lisztet tejföllel,tojással és csipet sóval összegyúrjuk,kinyújtjuk.
Utána a margarint megolvasztjuk és hozzákeverjük az 5 ek. lisztet.,ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát.
Az egészet összetekerjük és 4 db-ra vágjuk.
Míg a piskótát elkészítjük,hideg helyre tesszük.
A piskóta hozzávalóit összekeverjük,a tojásokat nem választjuk szét.
A pihentetett rétestésztát egyenként kisodorjuk vékonyra,kb 2-3 ek. piskóta tésztával megkenjük,gyümölccsel megszórjuk és feltekerjük.
Mind az 4 cipónál ezt tesszük.
A rétes rudakat lekenjük felvert tojással és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.(kb 35 perc)
Laktatóbb és töményebb a hagyományos réteseknél.
Nagyon finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!