Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma a halászlé utánra,2 fogásnak nagyon finom leveles rétest sütöttem.
Olyan pihe könnyű volt,minden réteg szétvált.
Készült sós és édes is.
Káposztás és túrós rétes (2-2 rúdhoz)
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
3 dkg zsír
1 db tojás
1 kk só
1 dl víz
1 tk ecet
A lekenéshez:
10 dkg olvasztott zsír
15 dkg finomliszt
A káposztás töltelékhez:
60 dkg reszelt káposzta
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 ek kristálycukor
1 ek zsír
2 dl tejföl
A túrós töltelékhez:
40 dkg túró
1,5 dl tejföl
2-3 ek cukor
A rudak lekenéséhez:
1-2 ek étolaj
Elkészítés:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk,hozzá adjuk a sót,tojást,ecetet és a vizet.
A vizet apránként csurgassuk hozzá.
Jól kidolgozzuk.
Lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel,majd a tésztalapra kenjük.
Ezután feltekerjük.
4 darabba vágjuk.
Fagyasztóba tesszük fél órára ,hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír.
Könnyebben dolgozunk a tésztával.
Mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz.
Egyenként tepsi nagyságúra vágjuk,lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük.
A tölteléket elfelezve két rúdba tesszük.
A lapot megkenjük a fele túrós töltelékkel és feltekerjük.
Étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
A káposztás töltelék készítés:
A káposztát a cukorral, sóval, borssal zsíron alacsony lángon készre pároljuk. Majd a kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük.
A káposztás tésztalapot fele tejföllel meglocsoljuk,majd a fele tölteléket is rászórjuk,majd feltekerjük.
Tepsibe helyezzük.
A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!