Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kókuszkrémes tekercs
Hozzávalók a tésztához:
4 egész tojás
20 dkg cukor
4 evőkanál víz
12,5 dkg liszt
1 tk. sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
1 csg. tejszínes pudingpor
2 ek. liszt
1 vaníliás cukor
4 ek. porcukor
4 dl tej
7 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg margarin
A bevonáshoz
10 dkg margarin
6 ek, porcukor
4 ek. kakaópor
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral ,7-8 perc alatt elektromos keverővel jó habosra kikeverjük.
Ez után hozzá keverjük apránként a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk,majd a tészta 3/4 részét bele tesszük,180 fokra melegített sütőben félkészre sütjük.
Vagyis addig,míg a piskóta szépen megnő és ekkor kivesszük a süteményt és a kakaóporral elkevert 1/4 részt rácsepegtetjük.
vissza tesszük a sütőbe és készre sütjük.
A sütink így hullámos tetejű lesz.
Nedves konyharuhában ,még melegen feltekerjük.
Hagyjuk kihűlni.
A krémet elkészítjük.
A tejszínes pudingport a liszttel elkeverjük és a tejjel ,cukrokkal csomómentesre,majd felfőzzük.
Tűzről levéve hozzá keverjük a kókuszreszeléket is.
Kihűtjük és a margarinnal összekeverjük,jól kihabosítjuk.
A tekercset megtöltjük a krémmel.
A csokoládé mázat megfőzzük.
Egy lábasba tesszük a margarint és porcukorral felolvasztjuk,hozzá keverjük a kakaóport.
1-2 percet főzzük és melegen a tekercset bevonjuk vele.
Kókuszreszelékkel megszórtam.
Diós-mazsolás isler
Hozzávalók:
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
5 dkg vaj
5 dkg cukor
2 tojássárgája
10 dkg étcsokoládé
1 ek.étolaj
10 dkg barack levár
10 dkg darabos dió
5 dkg mazsola
2 cs. vaníliás cukor
1 ek. olívaolaj
só
Elkészítési mód:
A lisztet, a cukrot, a darált diót összegyúrjuk a tojássárgájával, a vajjal és 1 órán át pihentetjük.
Lisztes deszkán fél cm-esre kinyújtjuk és kör alakú tésztaszaggatóval 8 darab tallért kiszúrunk.
180 °C -os előmelegített sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Menet közben a csokoládét olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, vaníliás cukorral illatosítjuk.
A kihűlt tallérokat kettesével lekvárral összeragasztjuk, csokoládémázzal bevonjuk.
Olívaolajon pirított darabolt dióval és a tejben áztatott mazsolával díszítjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!