Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Összegyűlt a lehullott alma.
Ma pite készült belőle,ami nagyon-nagyon omlós finom lett.
Nagyon omlós pite
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
2 dl tejföl
csipet só
Töltelék:
1.5 kg alma
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
1 vaníliás pudingpor
A tészta szórásához:
1 ek zsemlemorzsa
A tepsi béleléshez:
sütőpapír
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük.
Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal.
Egy lábasba tesszük,megpároljuk,majd kihűtjük.
A pudingport hozzá keverjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Tepsi mérete: 23 x 38 cm
A tésztát ketté vágjuk és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére.
Megszórjuk morzsával és az almát elegyengetjük rajta.
A másik darab tésztát is ketté vágjuk.
Egyiket tepsi méretre nyújtjuk és az almára helyezzük.
A tésztát hosszában bevagdaljuk.
A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk és keresztben a vágott tésztára helyezzük.
Így szép rácsos lesz a tésztán teteje.
Felvert tojással lekenjük és 180 fokra melegített sütőben megsütjük(30 perc).
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Tészta recept Rita sütödéjéből van.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!