Recept konyha főzés: Krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Krémes

Házi krémes maradék tojásfehérjéből
Hozzávalók:
20×30 cm-es magas falú tepsi
A lapokhoz
27 dkg-os leveles tészta

Krém:

3 csomag vaníliás pudingpor

8 tojás fehérje
2 dkg porcukor
8 dl tej

Elkészítés:
A leveles tésztát elfelezzük.
Sütőpapíron kinyújtjuk a tepsinél nagyobb méretre.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik. és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön.
A megsült lapok közül a szebbiket még melegen négyzetekre vágjuk.
Gyorsan sül, kb.10- 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.

A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet hozzá keverjük és felfőzzük.
Állandó keverést igényel,vigyázzunk,hogy le ne égjen!
A tojás fehérjéket a maradék cukorral elektromos habverővel elkezdjük verni,majd vízgőzre téve kemény habbá verjük.
A felfőzött pudingos krémbe forgatjuk kis adagokban.
Tűzre visszatesszük és kézi habverővel simára keverjük 1-2 perc alatt.
Abba a tepsibe,amin sütöttük a lapokat,az aljába tesszük az egyik lapot.
A kész forró krémet ráöntjük,elsimítjuk és a kirakjuk a tészta lapokkal.
Hidegre tesszük kihűlni,majd a hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva a négyzetek mentén felszeleteljük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Látta 248 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu