Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Barackos-túrós tejfölös lepény
Hozzávalók
Tészta
10 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
1 dl olaj
2 tojás
3 dkg porcukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
pici só
Töltelék
850 gramm felezett őszibarack befőtt
50 dkg túró
35 dkg tejföl
2 tojás
20 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
Elkészítés:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket,sót cukrot összekeverjük ,majd a megkelt élesztővel,étolajjal összegyúrjuk.
Egy lágyabb tésztát kapunk.
Kelesztő tálba tesszük,duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületre tesszük,tepsi méretre nyújtjuk./24×39 cm/
A tetejét egy kicsit belisztezzük,mint mondtam,hogy lágyabb a tészta,ilyennek kell lenni.
A nyújtófára gyengéden rátekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A barackokat vékony szeletekre szeljük,kirakjuk vele a tésztát.
Elkészítjük a tölteléket. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a pudingport. Alaposan összekeverjük, és ráöntjük a barackos lapra.
200 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűl,akkor már szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!