Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Eperkrémes –kakaós rolád
Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
5 ek liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 kk sütőpor
A krémhez:
3 dl tej
4 ek cukor
1 csg epres pudingpor
15 dkg eper aprítva
10 dkg vaj
2 dl habtejszín
A díszítéshez:
3 szem eper
Ostya levelek
elkészítés:
A piskótához a lisztet kakaóport,sütőport összeszitáljuk.
A tojásokat a cukorral 7 perc alatt géppel habosra keverjük.
A szárazanyagokat egy fakanállal apránként hozzá forgatjuk a cukros tojásos habhoz.
30×34 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát bele simítjuk.
200 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Egy nagyobb,tiszta konyharuhát porcukorral megszórjuk.
A tésztáról a papírt lehúzzuk,majd forrón a konyharuhában feltekerjük.
Hagyjuk a ruhában kihűlni.
A krém készítés:
A pudingot a cukorral felfőzzük,majd kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a kettőt összekeverjük,jól kihabosítjuk.
A piskótát kibontjuk a konyharuhából.
A krémet rákenjük,egy keveset hagyunk a tekercs külsejére is.
A megmosott,víztől lecsepegtetett apróbbra vágott eper darabokat a krémre szórjuk.
Szépen feltekerjük.
A félretett krémmel bevonjuk a külsejét is.
Felszeletelt eper szeletekkel díszítjük.
Olvasztott csokoládéval lespricceljük.
Ostya levelekkel díszítettem.
Jó pár órára behűtjük,az ízek összeérjenek és utána tetszőleges szeletekre vágjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!