Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Meggyes piramis tejszínes vaníliás krémmel
Hozzávalók:
250 grammos előhűtött leveles tészta
1 üveg házi,magozott cukrozott meggy
A krémhez:
4 dl cukrozott Oké habmester
3 dl tej
1 vaníliás pudingpor
1 vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük.
Lisztezett munkalapra helyezzük.
A rövidebb oldalánál kezdve 10 db 4 cm-es csíkokat vágunk.
A meggyet a levétől lecsepegtetjük.
Veszünk egy csíkot,majd egy kicsit a nyújtófával nyújtunk rajta felső és az alsó részen is,hogy könnyen feltudjuk tekerni.
Megrakjuk meggy szemekkel és feltekerjük.
A végeit összecsípjük.
Mind a tíz csíknál így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Egy fogpiszkálóval a rudakat megszurkáljuk,hogy a gőz távozhasson belőle sütés közben.
180 fokra melegített sütőben kb 15-17 perc alatt megsütjük.
Míg hűl a krémet elkészítjük.
A pudingot a cukrokkal,tejjel simára keverjük és felfőzzük.
Kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A pudingot egy tálba tesszük ,3.4 ek tejszínnel elkezdjük verni és folyamatosan adagolva jó habosra keverjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára teszünk 4 csík meggyes tésztát.
Megkenjük krémmel,jön rá 3 csík tészta,újból krém,2 tészta csík,krém és az utolsó a tetejére.
A megmaradt krémmel szépen körbe vonjuk.
Díszítettem csoki lapocskákkal,meggyel,dekor cukorral.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük,másnap szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!