Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lemon bar
Hozzávalók a tésztához:
22,5 dkg vaj
12 dkg porcukor
25 dkg liszt
csipet só
A krémhez:
4 db tojás
15 dkg porcukor
6 ek liszt
2 db citrom reszelt héja
1,25 dl frissen facsart citromlé
A tetejére:
15 dkg vegyes apró savanykás gyümölcs
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát kinyújtjuk,/ha tudjuk,ha nem akkor a tepsibe nyomkodjuk/tepsibe tesszük.
180 fokon 15 perc alatt elősütjük.
Addig a krémet elkészítjük.
A tojásokat a cukorral géppel kikeverjük,de csak addig,míg a cukor elolvad,olya tejföl sűrűségű állaga lesz.
Hozzá keverjük a lisztet,a citromlét és a reszelt citrom héját.
Az elősütött ,forró tésztára öntjük.
Megszórjuk gyümölccsel/fagyasztott piros és fekete ribizli,áfonya szemek/ és további 18 percig sütjük együtt.
Azért figyeljünk rá,hogy meg ne égjen.
A krémnek „remegősnek” kell lenni.
Tepsiben kihűtjük,majd porcukorral megszórva szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!