Közösségi tartalmakhoz csak a közösség tagjai szólhatnak hozzá. Ha szeretnél tag lenni, akkor csatlakozz most!
Csak akkor tudsz ide tartalmat feltölteni, ha előbb csatlakozol ehhez a közösséghez.
Kis türelmet...
Be vagy lépve mint Kutasi József Antal | Kilépés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mandulával is készült,ez is nagyon finom lett.
Macaron
12,5 dkg darált mandulapehely
25 dkg porcukor
12,5 dkg tojásfehérje (nekem ez 4 db volt)
0,75 dl kristálycukor = 7,5 - 8dkg kristálycukor
Csokoládé krém (ganache)
15 dkg étcsokoládé
1 dl tejszín
3,5 dkg vaj
A hozzávalókat összeolvasztjuk és behűtjük, hogy majd a kész macaronokat megkenjük vele.
A darált mandulához hozzáforgattam a porcukrot ,majd a leves szűrő kanálon átnyomkodtam egy kanállal.
Jól átszitáltam.
A fent maradt szemcséket félre tettem.
A tojásfehérjéket habbá vertem, majd a vége felé hozzászórtam (állandó keverés mellett) a kristálycukrot.
A cukros mandulát óvatosan a habhoz szórtam és összeforgattam.
Nyomózsákba töltöttem és sütőpapírral bélelt tepsire kb. egyforma korongokat nyomtam.
(Kb. 50 Ft-os pénzérme nagyságúakat .)
40 percig szobahőmérsékleten száradni hagytam, majd 140 fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.
A sütőből kivettem, hűlni hagytam, majd éles késsel leemeltem a sütőpapírról őket.
(Nekem simán lejöttek, ha valakinek nem, sülés után terítsen ki egy vizes konyharuhát és a tepsiről sütőpapírral együtt óvatosan húzza át a macaronokat a konyharuhára, pár perc múlva simán elválnak a sütőpapírtól.)
A csokoládé ganache-sal,amit jól kihabosítottunk megkenünk egy macaront és egy másikat illesztünk hozzá.
Csak annyit töltsünk meg, amennyit megeszünk, a többi lezárt üvegben sokáig eláll.
|
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!