Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Bécsi krémes szelet
Hozzávalók:
50 dkg mirelit leveles tészta
A zseléhez:
1 tasak piros tortazselé (11 g)
15 dkg ribizli
250 ml víz
5 dkg cukor
A krémhez:
5 db tojás
12 dkg cukor
3 vaníliás cukor
10 dkg finomliszt
2,5 habtejszín
5 dl tej
A mázhoz:
10 dkg porcukor
1 tojásfehérje
1 ek. citromlé
Továbbá:
36×30 cm-es tepsi
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiengedjük.
Ketté vágjuk és 2 db tepsi nagyságú lapra nyújtjuk.
A tepsit vízzel kiöblítjük,a vizet nem töröljük le a tepsiről.
Tepsibe tesszük,villával megszurkáljuk,hogy fel ne púposodjon.
A két lapot egyenként 200 fokra melegített sütőben 15 percen belül megsütjük.
A lapokat hosszában ketté vágjuk.
A felső lapnak a legszebbiket kiválasszuk,erre kerül a máz.
A tojásfehérjét a cukorral,citromlével felverjük elektromos mixerrel.
A tésztalapra simítjuk,hagyjuk megszáradni és forró vízbe mártott késsel 12 db 7×7 cm-es négyzetekre vágjuk.
A zselét elkészítjük.
A tortazselét a vízzel vagy gyümölcslével,cukorral,ribizlivel összeforraljuk.
Hagyjuk egy picit állni és az alsó lapra tesszük,hagyjuk megdermedni.
Krém készítése:
A krémhez a tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A tojássárgáját a liszttel,a 6 dkg cukorral,vaníliás cukrokkal,tejszínnel,fele tejjel csomómentesre keverjük,majd a maradék tejet is hozzá adjuk.
Felfőzzük,kevergetjük,míg a lábastól el nem válik.
Tűzről lehúzzuk,a tojáshabot apránként hozzá keverjük.
Visszatesszük a lángra és kézi habverővel 1 percen belül simára keverjük.
A krémet elfelezzük.
A zselés felületre kerül a 2. sima lap,erre tesszük a fele krémet,majd újból a sima lap és a maradék krém.
A mázas négyzet lapocskákkal kirakjuk és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
A felső lapok mentén ,vízbe mártott késsel felszeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!