Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Almás –mézes sütemény
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg finomliszt
1 kk. szódabikarbóna
8 dkg porcukor
2 evőkanál olvasztott méz
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek. tejföl
A töltéshez:
18-20 db babapiskóta
A babapiskóta locsolásához:
1 dl rumos tej
A krémhez:
1,5 kg alma
1 kk. őrölt fahéj
20 dkg cukor
1 dl tej
2 csg vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy ,hogy rugalmas,nyújtható tésztát kapjunk.
Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt.
23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
A töltelék készítése:
Az almákat megmossuk,héjától ,magháztól eltávolítjuk,majd lereszeljük.
Egy lábasba tesszük a cukorral,fahéjjal és fedő alatt megpároljuk.
A 2 vaníliás pudingport a tejjel elkeverjük és a párolt almához öntsük,besűrítjük vele.
Tűzről levéve kihűtjük.
A sütemény összeállítása:
Egy tálcára tesszük az egyik mézes tésztalapot,a fele almatölteléket ráhalmozzuk,elsimítjuk.
Kirakjuk babapiskótával,meglocsoljuk rumos tejjel,majd rátesszük a másik fele almatölteléket és befedjük a 2. tésztalappal.
Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Vaníliás porcukorral jó vastagon megszórjuk a tetejét.
Nagyon finom!
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!