Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók : 6 személyre
A tésztához :
3 tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 csipet őrölt fahéj
1 dl tej
1 dl olaj
1/2 csomag sütőpor
A krémhez :
2.5 dl tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg margarin
3 tojássárgája
15 dkg porcukor
A tojáshabhoz:
3 tojásfehérje
12 dkg cukor
1/2 citrom leve és reszelt héja
A tetejére:
Tortadara ( amit szeretnénk)
Elkészítés :
A tésztához a tojássárgájából , a tejből, az olajból és a liszt feléből pépet készítünk.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a pépet. A maradék liszttel elkeverjük a diót , a fahéjat és a sütőport, aztán a masszába forgatjuk. A tésztát papírral fedett tepsibe borítjuk és 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
A krémhez a tejből, a pudingporból és a cukorból hagyományos módon pudingot főzzünk, a tojássárgáját a porcukorral kihabosítjuk, majd beletesszük a vaníliás cukrot és a puha margarint. Végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot, és összekeverjük.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét és a cukrot habbá verjük, a vége felé belecsurgatjuk a citromlevet és a reszelt héját is hozzákeverjük.
Előveszünk egy üvegtálat , és az aljára tesszük, az apró kockákra vágott tészta felét, majd a vaníliás krém felét rákenjük, és a tojáshab fele is rákerül. Majd jön a maradék kockázott tészta , a krém és végül a tojáshab, aminek a tetejére ízlésünk szerint csokidarát. tortadarát szórunk.
Elkészítési idő : 1.5 óra
1 adag:1135 kcal
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!