Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók :
kb. 20 db szilva
30 dkg krumpli
kb. 40 dkg liszt (v. amennyit felvesz)
1 db tojás (nagy)
1 mk só
Forgatáshoz:
1 cs zsemlemorzsa (nagy)
1-1,5 dl olaj
Darát mák , porcukor, fahéj
Elkészítés :
A zsemlemorzsa pirításával kezdjük, hogy a készre főtt gombócokat, a főzővízből kiszedve, rögtön beletudjuk forgatni. A darált mákkal csak annyi a dolgunk , hogy összekeverjük a porcukorral.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát, és állandó keverés mellett pirítsuk szép aranybarnára. (kisebb lángon pirítsuk, és kevergessük, mert a zsemlemorzsa könnyen megég)
A krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzzük puhára.
Ezután szűrjük le, krumplinyomón nyomjuk át, (v. villával alaposan nyomjuk össze) és hagyjuk kihűlni. (mindenképpen hagyjuk kihűlni, mert ha meleg a krumpli, akkor nagyon sok lisztet felvesz, és a tészta lágy lesz, és nehéz vele dolgozni)
Amikor a krumpli kihűlt, adjuk hozzá a lisztet, a sót, és az egész tojást, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (A lisztet ne egyszerre adjuk hozzá mert lehet hogy kevesebb is elég, de ha szükséges akkor többet is tehetünk hozzá. Egy könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk.)
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel akkora kockákra, hogy a szilvát könnyedén beletudjuk majd csomagolni.
Ezután a tészta közepére helyezzük rá a szilvát, majd formázzuk gombóccá.
Egy nagyobb edénybe forraljuk fel bőséges mennyiségű vizet, majd óvatosan helyezzük bele a gombócokat. Várjuk meg még feljönnek a forrásban lévő víz tetejére, majd főzzük 5-6 percig. (közben fakanállal óvatosan keverjük meg, nehogy leragadjanak az edény aljára)
A készre főtt gombócokat szűrőkanállal szedjük ki, alaposan csepegtessük le, majd óvatosan forgassuk bele az előzőleg megpirított zsemlemorzsába, vagy a darált mákba és tálalásig tartsuk melegen.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!