Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Napsugár koszorú
Tésztához :
50 dkg liszt
2.5 dkg friss élesztő
2.5 dl tej
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
5 dkg margarin
1 ek méz
0.5 kávéskanál só
Töltelékhez :
6 közepes db alma
1 csomag vaníliás cukor
2 ek cukor
1 tk fahéj (púpos)
2 dkg török mogyoró (3 púpos ek)
Tetejére :
1 db tojássárgája
0.5 ek tej
Elkészítése:
Tésztához :
1.Az élesztőt elmorzsoljuk a meleg, de nem forró tejben, megszórjuk 1 ek cukorral, és hagyjuk felfutni.
2.A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a margarint, a mézet és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk.
3.Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
4.A megkelt tésztát 8 egyenlő részre vágjuk.
5.Csinos kis bucikat formázunk, amit úgy végzünk, hogy egy adag tésztát a tenyerünkbe veszünk, és a széleit a közepe felé húzzuk, majd fejjel lefelé letesszük.
6.Konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk kelni.
Töltelékhez
1.Addig elkészítjük a tölteléket. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kicsavarjuk. A levére nem lesz szükségünk.
2.A reszelt almát ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, hozzáadjuk a mogyorót. Jól összekeverjük.
3.Egy golyót kb. 2 mm vastag téglalapra nyújtunk, ennek a mérete kb. 30*16 cm.
4.A tésztalap szélesebbik oldalához teszünk kb. 1,5 ek almás tölteléket, de a tészta szélétől legalább 2-3 cm-re, mert akkor nem fog összeragadni a tészta.
5.A töltelékre fordítjuk a tésztát, majd az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk a szélét.
6.Egy éles késsel kb. 1 cm szélességben bevagdossuk a maradék tésztát. Ennek a résznek minimum 6 cm-nek kell lennie, mert akkor nem fogja jól befedni a töltelékes részt, és nem kerül alulra a csíkok vége.
7.A töltelékes részt szépen átsodorjuk a bevagdalt részen úgy, hogy csíkok végei alulra kerüljenek.
8.A kalács két végét összedugjuk. (A biztonság kedvéért én fejre fordítottam, és a csíkok végét a tészta széléhez csíptem.)
9.Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymástól kicsit távolabb, és hagyjuk még 30 percet kelni.
Tetejére
1.Lekenjük 1 tojássárgája és 1 tk tej keverékével.
2.Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt szép barnára sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!