Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
70 dkg liszt
4 - 5 dl langyos tej
3 tojás
5 dkg élesztő
2 kk cukor az élesztő felfuttatásához
3 ek porcukor
csipet só
5 dkg olvasztott zsír
pici rum
Elkészítése:
A lényeg, hogy meleg helyen, langyos hozzávalókkal dolgozzunk. Az élesztőt kb. 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatom. Hozzákeverem a liszthez, hozzáadom a maradék tejet, a tojássárgáját, cukrot, a sót és a kemény habbá felvert fehérjét. Az olvasztott zsírt pedig dagasztás közben keverem hozzá, de csak apránként (ez nagyon fontos, hogy legalább 5-6 részletben, fokozatosan adjuk hozzá). Kb. 20 percig fakanállal dagasztom. Lisztezett deszkán elnyújtom kb. 2 cm vastagságúra, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatom. 34 darab lett belőle. Bőséges nem túl forró olajban már sütöm is. Tetejét vaníliás porcukorral jól megszórom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!