Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai levesünk utánra készítettem el az Ízőrzők-Kustánszeg bejegyzéséből.
„Csinos” kis lángosok sültek ki,amik nagyon finomak lettek.
Rongyos lapótya /rongyos lapóka/
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
1 jó csipetnyi só
4 evőkanál aludttej
2,5 dl langyos víz kb
1 teáskanál szódabikarbóna (pezsgő).
A tészta kenéséhez :
1 bő evőkanál sertészsír
A sütéshez:
4 dl étolaj
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Liszttel hintett munkalapra tesszük,kinyújtjuk úgy ½ cm vastagra.
Lekenjük lágy zsírral.
Ezután feltekerjük.
6 darabba vágjuk.
Ezeket a csiga tekercseket talpukra állítjuk.
Szépen ellapítgatjuk egyenként.
A serpenyőben az étolajat felmelegítjük és egyenként kisütjük.
Először fedő alatt ,szépen felhólyagosodik,majd megfordítjuk és fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük.
Tálalhatjuk tetszés szerint,tejföllel,sajttal,fokhagymás tejföllel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá! –
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!