Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fonott és mákos kalács egy tésztából
75 dkg finomliszt
1 egész tojás
2 db tojássárgája
5 dkg frissélesztő
1 mk. cukor
1 evőkanál porcukor
6 ek. olvasztott vaj
4,5 dl tej kb
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
5 dkg kristálycukor
reszelt citromhéj
A lekenéshez:
Kb. 5 dkg olvasztott vaj
A kalács locsoláshoz:
1 dl forró vaníliás cukros tej
a kalács lekenéséhez:
1 db tojás sárgája
20 ml tej
Elkészítése:
Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
Amikor megkelt ,a többi lisztbe öntjük és 1 egész tojással 1 tojás sárgával,1 ek. porcukorral,csipet sóval és annyi tejjel,hogy puha legyen jól kidolgozzuk.
Közben 5 ek olvasztott ,de nem forró vajat dolgozunk bele.
Kétszeresére kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk,3 -3 rudat formálunk belőle.
Az első 3 rudat szorosan összefonjuk.
A töltelék hozzávalóit összekevertem.
A másik 3 tészta cipót egyenként kinyújtjuk,lekenjük olvasztott vajjal és megszórjuk cukrozott mákkal.
Feltekerjük.
Mind 3 töltött rudat összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt 20 × 30 cm-es tepsibe tesszük,a tejjel elkevert tojás sárgával lekenjük és addig kelesztjük még letakarva,míg a formát ki nem tölti.
180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.(35-40 perc)
A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csg vaníliás cukrot összekeverünk és a kalácsot meglocsoljuk.
Ettől lesz szép fényes és foszlós.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!