Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós batyu muffin formában
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finomliszt
3,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 ek. porcukor
1 dl étolaj
1 mk. só
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
A nyújtáshoz:Finomliszt
A lekenéshez:3 ek. étolaj
A töltelékhez:
30 dkg túró (tehetsz bele többet is,nekem elég volt a töltelék)
1 ek. tejföl
1 ek. búzadara
1 csg. vaníliás cukor
2-3 ek. porcukor(vagy ízlés szerint)
mazsola(én nem tettem bele)
Elkészítése:
1 dl langyos tejben pici cukorral az elmorzsolt élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk és a felfuttatott élesztővel,valamint a tészta hozzávalóit hozzáadva,jól kidolgozzuk.
Először egy ragacsos masszát kapunk,tovább dagasztjuk,míg szép hólyagos lesz és a tál falától elválik.
A tetejét étolajjal lekenjük,a kelesztő tál tetejét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A muffin formát olajjal kikenjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,ujjnyi vastagra nyújtjuk,12 db négyzetre vágjuk,tölteléket teszünk a közepükre.
A tészta négy sarkát felül,középen összefogjuk,egyet csavarunk rajta.
A tetejüket olajjal lekenjük,majd közepesen forró sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!