Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mákos kalács
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 csipet só
50 g cukor
1 tojás
1 tojássárgája
280 ml zsíros tej 3,5%-os
2 ,5 dkg friss élesztő
1 vaníliás cukor
5 dkg olvasztott vaj
1 db tojás a kenéshez
A töltelékhez:
20 dkg darált mák
5 dkg kristálycukor
2 db reszelt alma
5 dkg mazsola
1 közepes citrom reszelt héja
A kenéshez:
1 tojás sárgája
1 tk méz
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos ,1 kávéskanál cukorral elkevert tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,elkeverjük a sóval,cukorral.
A közepébe mélyedést készítünk,bele öntjük a megkelt élesztőt.
Hozzá adjuk a tojás sárgáját és az egész tojást.
A megmaradt langyos tejjel szép simára dagasztjuk.
Az olvasztott vajjal szép fényes tésztává dagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük,a tetejét kevés liszttel megszórjuk és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk,elfelezzük.
A sütőformánk nagyságához igazítva a tésztánkat egyenként kinyújtjuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Felét az egyik,a másik felét a 2. tésztalapra kenjük.
Feltekerjük a tésztánkat.
A két rudat egymásmellé tesszük és összefonjuk,ne szorosan,de ne is lazán.
Sütőpapírt teszünk a formába és a kalácsot bele tesszük.
Még 30 percet kelesztjük,addigra betölti a formát.
A tojás sárgájával elkeverjük a mézet és a kalácsot lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 60 percet sütöttem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!