Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ferdinánd kalács
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
½ dl tej,1 kk cukor ,6 gramm szárított élesztő
2 dl langyos tej
2 ek kristálycukor
5 dkg olvasztott vaj
3 tojás sárgája
A töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A tekercsek lekenéséhez:
5 dkg olvasztott vaj
A kalács locsoláshoz:
1,5 dl 3,5 %-os tej vagy tejszín
1 vaníliás cukor
A 24 cm-es torta forma kenéséhez:
5 dkg fagyos vaj
2 ek kristálycukor
Elkészítés:
A szárított élesztőt a fél dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a kristálycukorral,sóval elkeverjük.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt ,a tojás sárgákat és a 2 dl langyos tejjel dagasztjuk.
Utolján az olvasztott ,langyos vajjal szálasra dagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük,majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk,3 5 × 40 cm-esre nyújtjuk.
A vajat,porcukrot,vaníliás cukrot krémesre kikeverjük ,majd a tésztára kenjük.
Feltekerjük szorosan henger formára.
11 db 3,5 cm-es darabokat vágunk belőle.
A formát kivajazzuk,kristálycukorral megszórjuk,az oldalát is.
A tekercseket bele tesszük hézagosan.
A tekercsek oldalát az olvasztott vajjal körbe lekenjük.
Még 25 percet kelni hagyjuk.
200 fokra melegített sütőbe tesszük úgy,hogy a torta formát egy nagyobb tepsibe tesszük.
15 perc sütés után a vaníliás tejjel vagy tejszínnel meglocsoljuk,majd 10 perc múlva újból.
A tetejét befedjük alufóliával ,hogy meg ne égjen.
Sütés ideje összesen 35 perc volt nálam.
Kivesszük a sütőből,1-2 perc múlva a torta karikát levesszük,mert különben ráragad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!