Recept konyha főzés: Ferdinánd (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ferdinánd

Ferdinánd kalács
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
½ dl tej,1 kk cukor ,6 gramm szárított élesztő
2 dl langyos tej
2 ek kristálycukor
5 dkg olvasztott vaj
3 tojás sárgája
A töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
A tekercsek lekenéséhez:
5 dkg olvasztott vaj
A kalács locsoláshoz:
1,5 dl 3,5 %-os tej vagy tejszín
1 vaníliás cukor
A 24 cm-es torta forma kenéséhez:
5 dkg fagyos vaj
2 ek kristálycukor
Elkészítés:
A szárított élesztőt a fél dl langyos cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet a kristálycukorral,sóval elkeverjük.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt ,a tojás sárgákat és a 2 dl langyos tejjel dagasztjuk.
Utolján az olvasztott ,langyos vajjal szálasra dagasztjuk.
Kelesztő tálba tesszük,majd duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkára borítjuk,3 5 × 40 cm-esre nyújtjuk.
A vajat,porcukrot,vaníliás cukrot krémesre kikeverjük ,majd a tésztára kenjük.
Feltekerjük szorosan henger formára.
11 db 3,5 cm-es darabokat vágunk belőle.
A formát kivajazzuk,kristálycukorral megszórjuk,az oldalát is.
A tekercseket bele tesszük hézagosan.
A tekercsek oldalát az olvasztott vajjal körbe lekenjük.
Még 25 percet kelni hagyjuk.
200 fokra melegített sütőbe tesszük úgy,hogy a torta formát egy nagyobb tepsibe tesszük.
15 perc sütés után a vaníliás tejjel vagy tejszínnel meglocsoljuk,majd 10 perc múlva újból.
A tetejét befedjük alufóliával ,hogy meg ne égjen.
Sütés ideje összesen 35 perc volt nálam.
Kivesszük a sütőből,1-2 perc múlva a torta karikát levesszük,mert különben ráragad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Látta 426 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu