Recept konyha főzés: Diós,mákos tekert kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Diós,mákos tekert kalács

Diós fonott és mákos tekert kalács.
Karácsonyra is elkészíthető.
Diós fonott kalács
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
csipet só

A töltelékhez:
15 dkg darált dió
cukor ízlés szerint
1 kisebb citrom reszelt héja

Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
Meleg helyen duplára kelesztjük.

A tésztát 2 részre vágjuk,ovális alakra sodorjuk ki,majd olvasztott vajjal megkenjük,cukrozott dióval megszórjuk,majd feltekerjük.

A 2 rudat összefonjuk és egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük.
Még fél órát meleg helyen kelesztjük,felvert tojással lekenjük, hideg sütőbe tettem,míg melegedett a sütő,még kelt a kalács.
A sütés 15 perce után fóliával letakarjuk,mivel gyorsan sül és a teteje el ne égjen.
A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk,attól lesz foszlós a kalács.
A kihűlt kalács tetejét fehér olvasztott csokival lecsurgattam,majd szeleteltem.

Mákos tekert kalács
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1,5 dl langyos tej
1 db tojás
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg kristálycukor
1 vaníliás cukor
2,5 dkg élesztő
csipet só
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
cukor ízlés szerint
1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítés:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk,majd a többi hozzávalókkal kidagasztjuk.
Meleg helyen duplára kelesztjük.

A tésztát ovális alakra sodorjuk ki,majd olvasztott vajjal megkenjük,cukrozott mákkal megszórjuk,majd feltekerjük.

Egy sütőpapírral bélelt kalács formába helyezzük.
Még fél órát meleg helyen kelesztjük,felvert tojással lekenjük, hideg sütőbe tettem,míg melegedett a sütő,még kelt a kalács.
A sütés 15 perce után fóliával letakarjuk,mivel gyorsan sül és a teteje el ne égjen.
A sütés vége felé tejjel meglocsoljuk,attól lesz foszlós a kalács.

edit konyhája

Látta 358 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu