Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Habkönnyű túrógombóc
A túrógombóchoz:
50 dkg tehéntúró
3 db tojás
4 ek cukor
5 dkg vaj
1 csipet só
10 dkg búzadara
A forgatáshoz:
4 ek étolaj
10 dkg zsemlemorzsa
2 ek cukor
Az öntethez:
2,5 dl tejföl
1 vaníliás cukor
A szóráshoz:
1 ek porcukor
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjét kemény habbá verjük.
A túrót a vajjal, a sóval ,cukorral és a tojások sárgájával kikeverjük.
Hozzá adjuk a búzadarát is.
Lazán hozzá forgatjuk a tojáshabot is.
1 órát hűtőben pihentetjük.
Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából, majd egy nagy lábosban a lobogó vízbe dobáljuk mindet.
Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 5 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
Egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát a cukorral, a tejfölt vaníliás cukorral ízesítjük.
A gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és az édes tejföllel leöntjük vagy mellé tesszük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!