Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg túró
1 ek kristálycukor
1 vaníliás cukor
22 dkg liszt
6 gramm sütőpor
3 db tojás
175 gramm tejföl
1 csipet só
½ citrom reszelt héja
A sütéshez:
6 dl étolaj
Tetejére:
1 vaníliás cukor
1 csapott ek porcukor
A tálaláshoz:
Lekvár ízlés szerint
Elkészítés:
A túrót villával összetöröm, hozzá keverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
15 percet pihentetem a tészta masszát.
Egy lábasban felhevítem az étolajat.
Jó bőven legyen,hogy a fánkok megtudjanak fordulni.
Egy evőkanalat vízbe mártva az étolajba szaggatom.
Az étolaj ne legyen túl forró,tehát ne sisteregjen,mert akkor elégnek a fánkjaink.
Ezt a mennyiséget háromszor sütöttem ki.
Sokat nem szabad tenni egyszerre bele,mert a fánkok megnőnek.
Kell a hely,hogy megtudjanak fordulni.
4-5 percen belül készre sülnek.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor meghintem vaníliás porcukorral és jó folyékonyabb lekvárral vagy ízzel tálalom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!