Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom lett.
Készítsétek el Ti is!
Kelt csörögefánk
Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 db tojás sárgája
5 dkg vaj
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl tejföl
1 evőkanál rum
csipet só
Valamint:
olaj a sütéshez
porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Csiga alakzatokat is készítettem.
10 cm hosszú,1,5 cm csíkokat vágunk és feltekerjük.
Fogpiszkávól megtűztem,hogy szét ne nyíljon.
a másik részéből rombuszokat vágtam.
A forma felső részén 1,5 cm hosszan bevágtam és átfűztem a szemben lévő sarkát.
Forró olajban, fedő alatt kisütöttem. Lecsepegtettem a kisült csörögefánkot, és vaníliás porcukorral meghintettem.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Másfél adaggal készítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!