Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Úgy döntöttem,hogy Farsang időszakában kipróbálom azokat a fánkféleségeket,amit nem készítettem még.
Olcsó,finom fánk került ma az asztalunkra.
Ajánlom mindenkinek.
Tarkedli/talkedli vagy cseh fánk
Hozzávalók (20 db-hoz):
30 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
2 ek cukor
3 ,5 dl langyos tej
1 db tojás
1 kis csipet só
2 ek olvasztott vaj
1 vaníliás cukor
A sütéshez:
kevés olvasztott zsír vagy olaj a sütéshez
Tálaláshoz.
porcukor ízlés szerint
házi baracklekvár ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt langyos ,cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk ,a sóval,cukrokkal elkeverjük.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk,valamint az olvasztott vajat és a megmaradt langyos tejjel kézi habverővel kikeverjük.
Egy papírtörlőt tettem a tetejére,radiátorra állítottam.
¼ órát hagytam pihenni.
Tarkedli sütő hiányában,nagy teflon serpenyőben sütöttem ki.
4-5 kis halmot merítettem egy kisebb merítőkanállal a tésztából.
A serpenyőt étolajjal kentem ki.
1-1 percet sütöttem mindkét felét.
Nagyon finom ,gyenge lett.
Házi baracklekvárral,porcukorral meghintve tálaltam.
2 darabot összeragasztottam a lekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!