Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rózsafánk
Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 pici só
½ sütőpor
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
3 cl rum
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
A sütéshez:
8 dl étolaj
A tálaláshoz:
Porcukor ízlés szerint
Házi baracklekvár ízlés szerint
Elkészítés:
Az összes hozzávalókat összegyúrjuk.
Ha ragadna akkor egy lisztet adunk hozzá pluszban.
Ha nem akar összeállni,akkor még egy kis tejfölt adunk hozzá.
Nálam jól működött,ahogy leírtam.
10-15 percet pihentetjük.
2 mm-re kinyújtjuk lisztezett munkalapon.
4 különböző mérető szaggatót készítünk oda a szaggatáshoz.
11 db 4 méretű korongot szúrtam ki a tésztából.
Először a legnagyobbal kezdjük,6 csíkot vágunk befelé a szélein.
A közepét tojás fehérjével kenjük le.
Rátesszük a következő kisebb korongot,azon 5 csíkot vágunk a szélén.
Ezt is tojásfehérjével lekenjük a közepén,arra tesszük a 4 helyen bevágott korongot.
a közepén jól benyomjuk az ujjunkkal.
Utolján a legkisebbet,amin 3 vágást teszünk.
Minden 4 darabnál így járunk el.
Egy lábasba felhevítjük az étolajat.
Négy darabot tettem bele.
Közben megfordítjuk.
Szép arany barnára sütjük meg.
Jól megnőnek,lassú tűznél süssük,hogy átsüljenek.
A fánkokat tányérra rendezzük,megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!