Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ipolysági fánk
A Vidék íze receptes újságból készítettem el most másodszor.
Nagyon finom ,könnyű szerkezetű fánk sült ki.
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 mk cukor
2 db tojás
5 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
Csipet só
Továbbá:
5 dkg olvasztott zsír kb
A sütéshez:
½ liter étolaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
Egy kelesztő tálba tesszük a lisztet.
Sóval ,porcukorral elkeverjük.
Az élesztőt 2 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztőt,a tojás sárgákat,az olvasztott vaja és a többi langyos tejjel,egy fakanállal hólyagosra verjük.
Lágyabb tésztát fogunk kapni.
Hasonló a galuska tésztához,még egy kicsit hígabb is.
A kelesztő tál tetejét rátesszük,majd meleg helyen 45 percet kelesztjük.
A tojás fehérjét keményre verjük és a megkelt tésztába óvatosan bele keverjük.
A zsírt megolvasztjuk.
Egy lábasban az étolajat nem túl forróra hevítjük.
Egy evőkanállal dolgozunk tovább.
Olvasztott zsírba mártjuk és a tésztából egy evőkanálnyit szaggatunk az étolajba.
Túl sokat ne tegyünk egyszerre az étolajba ,mert megnőnek.
Lassú tűznél kisütjük,közben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük.
Porcukorral meghintjük,baracklekvárral tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!