Recept konyha főzés: 1 tálca fánk (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

1 tálca fánk

Ipolysági fánk
A Vidék íze receptes újságból készítettem el most másodszor.
Nagyon finom ,könnyű szerkezetű fánk sült ki.
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1 mk cukor
2 db tojás
5 dl tej
5 dkg cukor
5 dkg olvasztott vaj
Csipet só
Továbbá:
5 dkg olvasztott zsír kb
A sütéshez:
½ liter étolaj
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk.
Egy kelesztő tálba tesszük a lisztet.
Sóval ,porcukorral elkeverjük.
Az élesztőt 2 dl cukros langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a megkelt élesztőt,a tojás sárgákat,az olvasztott vaja és a többi langyos tejjel,egy fakanállal hólyagosra verjük.
Lágyabb tésztát fogunk kapni.
Hasonló a galuska tésztához,még egy kicsit hígabb is.
A kelesztő tál tetejét rátesszük,majd meleg helyen 45 percet kelesztjük.
A tojás fehérjét keményre verjük és a megkelt tésztába óvatosan bele keverjük.
A zsírt megolvasztjuk.
Egy lábasban az étolajat nem túl forróra hevítjük.
Egy evőkanállal dolgozunk tovább.
Olvasztott zsírba mártjuk és a tésztából egy evőkanálnyit szaggatunk az étolajba.
Túl sokat ne tegyünk egyszerre az étolajba ,mert megnőnek.
Lassú tűznél kisütjük,közben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük.
Porcukorral meghintjük,baracklekvárral tálaljuk.

Látta 330 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu