Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Töltött káposzta
70 dkg savanyú káposzta
40 dkg savanyított káposzta levelek
60 dkg sertés és marhahús darálva
2 dl rizs
1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve
3-4 gerezd fokhagyma reszelve
1 egész tojás
1 szál házi füstölt kolbász
10 dkg füstölt szalonna
őrölt bors vagy szemes bors
só
1 tk pirospaprika
2 evőkanál liszt
1-2 db paprika
őrölt kömény
1-2 db babérlevél
3 dl házilag elrakott paradicsomlé vagy helyette paradicsompüré
A rántáshoz:
1 ek zsír
3 ek. liszt
piros paprika
Elkészítés:
Ha nyers füstölt húsunk van, akkor érdemes előbb egy kicsit megfőzni, nem csak a hús miatt, hanem mert a káposzta főzésénél a füstölt levet felhasználhatjuk (érdemes).
Amíg fő, elkészítjük a tölteléket: a vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Egy tálba beletesszük a darált húst, hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymát, zúzott fokhagymát, pirospaprikát, sót. Alaposan összekeverjük
A rizst hozzákeverjük.
közepes rudacskákat vagy gombócot formázunk belőle és az átmosott káposzta levelekbe tesszük.
Ráhajtjuk a levelet és felcsavarjuk, mint a palacsintát.
A széleit érdemes jó szorosan csavarni, és alaposan bedugdosni a belsejébe, hogy ne essen szét, de amúgy belül egy picit legyen laza, mert a rizs beledagad. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg káposztalevelünk, illetve töltelékünk van. A tölteléket annyi sós vízben, amennyi éppen hogy ellepi, feltesszük főni és fél főlésig főzzük. Érdemes egy (-két) gombócot "pucéran" belerakni, hogy a végén meg tudjuk kóstolni, mikor puha a rizs.
Amíg ezek főnek, a káposztát kinyomkodjuk és megkóstoljuk. Ha túl savanyúnak érzed, kicsit át lehet mosni vízzel, de csak óvatosan, nehogy vízízű legyen.
Ha a töltelék és a füstölt hús félkész, akkor egy másik edényben összeállítjuk a káposztát.
Rétegesen dolgozunk, alulra aprókáposzta, rá töltelék, füstölt husi, kolbász, babérlevél, egész bors, tetejére pedig megint aprókáposztát teszünk. Az egészet füstölt lével és a töltelékfőző lével öntjük fel. A füstölt levet érdemes előtte megkóstolni, ha túl erős, nem kell mind.
A káposztára csak annyi levet öntsünk, hogy éppen ellepje, mert különben túl leveses lesz. Közepes lángon, kb. fél óra hosszat főzzük, ezalatt oda kell figyelni, nehogy elfőjön a leve, ha lefő, pótoljuk: öntsünk rá még a füstölt vagy töltelékfőző léből, de ennek hiányában sima víz is megfelel.
Ha már szinte teljesen készen van, akkor berántjuk, de előtte ki kell szedni a töltelékeket.
A rántáshoz 2 közepes fakanálnyi lisztet a zsíron zsemleszínűre pirítunk, majd lehúzva a tűzről, belekeverünk 1 kanál piros paprikát. Ehhez folyamatos keverés mellett adagoljuk a káposzta levét, és amikor már híg a rántás, akkor óvatosan, folyamatos keverés mellett öntjük a káposztához.
A rántással még pár percet főzzük a káposztát, majd mikor kész, visszarakjuk bele a töltelékeket. Tálaláskor pici tejfölt csorgatunk rá.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!