Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai ebédünk ,nagyon finom volt.
Igazi magyar kaja.
Véres hurka burgonyapürével,párolt káposztával
Májas,véres hurka recept,ahogyan én készítem.
3 kg rizs
5.4 liter víz
só
őrölt bors
majoránna
1.5 liter vér
15 db zsemle vízben áztatva majd kifacsarva
2 csomag sertésbél
75 dkg zsír
1 kg sertésmáj
5 nagy fej vöröshagyma
Továbbá:
burgonya
ételízesítő
A tepsi kikenéséhez:
olaj vagy zsír
Elkészítése
Előző nap este a rizst elkészítettem. 4-5 evőkanál zsíron vagy olajon a megmosott rizst enyhén megpirítottam, borsoztam, sós vízzel felöntöttem, és fedő alatt 5-6 percet főztem, közben megkevertem. 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, a tűzhelyet lekapcsoltam, és a sütőben megdagadt, készre főtt a rizs. Másnap egy nagy edénybe kiöntöttem, a zsemléket hozzákevertem, fűszereztem sóval, borssal, majoránnával. Az apróra vágott vöröshagymát zsíron átfuttattam, majd hozzákevertem. Ekkor az anyagot kettévettem, felébe a vért kevertem. A másik felébe a ledarált, megsütött májat. A langyos vízbe áztatott belet megfelelő nagyságúra vágtam, és a kétféle töltelékkel megtöltöttem. Vizet forraltam egy nagy lábasban, és a hurkát kifőztem. Újraforrástól számítva pár perc múlva kivehető. Gyúrótáblákra raktam, terítővel betakartam, mert ettől lesz fényes a hurka.
A mai adaghoz:
1 kg véres hurka
2 ek étolaj
A körethez:
60 dkg burgonya
1,5 dl tej
5 dkg vaj
só
1 kisebb fej káposzta
1 ek étolaj
1 közepes vöröshagyma
só
1 db piros paprika
Köménymag :ízlés szerint
Őrölt bors :ízlés szerint
1 tk darált paprikakrém
1 mk ecet
só
Elkészítés:
A hurkát étolajjal kent tepsibe tettem,200 fokon szép ropogósra sütöttem.
A körethez a burgonyát meghámoztam,megmostam,feldaraboltam és sós vízben megfőztem.
Leszűrtem,megtörtem,vajjal,tejjel pürésítettem.
A káposztát leszeltem.
Étolajon a finomra vágott hagymát üvegedre pirítottam,rátettem a káposztát és a többi hozzávalót,1 dl vizet öntöttem rá és fedő alatt puhára pároltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!