Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Káposztaágyon főtt gőzgombóc
Hozzávalók:
1 doboz Vecsési káposzta
15 dkg húsos szalonna
1 ek. olaj
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 db babérlevél
Egész kömény ízlés szerint
1 tk piros paprika
1 közepes fej vörös hagyma
A gőzgombóchoz:
25 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 dkg zsír
csipet cukor
csipet só
Elkészítése:
Először a gőzgombóc tésztát készítjük el.
Az elmorzsolt élesztőt a cukorral,kevés tejen felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,sót ,zsírt hozzáadjuk és a maradék tejjel simára dagasztjuk.
Meleg helyen letakarva duplájára kelesztjük.
A szalonnát felaprítjuk.
A káposztát kissé átmossuk.
A vöröshagymát felaprítjuk,az olajon átfuttatjuk,majd rátesszük a káposztát a többi hozzávalókkal,a piros paprika kivételével.
1-2 dl vízzel felöntjük,fedő alatt pároljuk,megsütjük.
A megsült káposztát piros paprikával megszórjuk.
A megkelt tésztát 13 kis darabba vágtam,majd tenyeremben gombócokat formáztam belőle.
Egy nagyobb lábos aljára terítünk a káposztából,1-2 dl vízzel felöntjük.
Amikor forr, ráhelyezzük a gombócokat úgy,hogy ne érjenek össze.
Számítsunk rá,hogy megdagadnak.
A gombócokra is szórjunk egy kis káposztát..
Ez megvédi a lecsöpögő gőztől,amitől összeesne!
Tegyünk rá fedőt és 10-15 perc alatt lassú lángon gőzöljük.
A fedőt vegyük le és a gombócokat szedjük ki egy tálra,majd pótoljuk a káposztát,a vizet és tegyük bele a következő adag gombócokat.
Ezt addig folytatjuk,míg el nem fogy.
Rendkívül különleges,nagyon finom étel.
Friss káposztából is elkészíthető!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!