Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rakott zsemle
Hozzávalók:
6 db szikkadt zsemle
1 cs.vaníliás cukor
3 db tojás
3 ek.kristálycukor
kb. 0.5 l tej
1 púpozott evőkanál fahéjas cukor
Rakott zsemle
A forma kenéséhez:
margarin
zsemlemorzsa
A tetejére:
1 db tojásfehérje
5 dkg cukor
2 evőkanál szilvalekvár.
Elkészítés:
Egy közepes jánai tálat kikenünk vajjal,megszórjuk zsemlemorzsával.
Az egész tojásokat a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.
Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott zsemléket.
Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára
.A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
Addig rétegezzük,,míg a zsemle szeletek el nem fogynak.
Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral.
.Az utolsó sor tetejére nem szórunk .
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Sütés közben 1 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorra és 2 evőkanál szilvalekvárt hozzá keverünk.
A megsült zsemlénket kivesszük,a szilvalekváros habot rácsurgatjuk,elsimítjuk.
Vissza tesszük a sütőbe,addig szárítjuk,míg a hab megszilárdul a tetején.
Fahéjas cukorral megszórva,szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!