Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szilvalekvár
hozzávalók:
5,5 kg magozott szilva
1 dl 10%-os ecet
1 kk szalicil
Elkészítés:
A szilvát többször megmostam.
Kimagoztam,ezután ledaráltam húsdarálón.
Egy nagy fém fazék oldalát,alját kikentem az ecettel.
Bele öntöttem a ledarált szilvát.
Fedővel lefedtem.
Amikor a szilva felforrt,a fedőt levettem róla.
6 órát főztem,jó sűrű lett,éppen amilyenről álmodta,
Közben kevergettem,nem volt épp kellemes ebben a forróságban.
Ha hűl a levegő,még egy adag szilvát teszek el.
Örülök,hogy ennyivel is gyarapodott a lekvár készlet.
A főzés befejezésénél a szalicilt hozzá kevertem,de már ezután nem főztem.
Egy tepsibe forró vizet öntöttem.
Bele állítottam az üvegeket.
Kimertem a lekvárt.
A tetejét celofánnal lekötöttem.
Száraz dunsztba tettem 24 órára.
Így tanultam a lekvár főzést,de a sütőben sültet is kipróbálom.
Szüleim katlanon,nagy üstbe szokták főzni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!