Recept konyha főzés: Sárgabaracklekvár (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sárgabaracklekvár

Elkészült az idei első sárgabarack főzésem. Még egy ennyit majd befőzök.
Sárgabaracklekvár
hozzávalók:
6 kg sárgabarack kimagozva
2 kg 10 dkg kristálycukor
1 kk szalicil
Elkészítés:
Előző nap az üvegeket mosogatógépben kimostam,szépen kiszáradtak.
Akinek nincs,mosogatóban vagy tálban is szépre ki lehet mosni.
Hisz régen sem volt mosogatógép.
Kiszárítjuk.
Fejtetőre állítjuk az üvegeket.
10 kg barackot dolgoztam fel.
A barackot megmostam több vízben.
Ezután kimagoztam,majd paradicsom darálón ledaráltam.
A darálásnál kidobott héjas barackmasszát egy leves szűrőn átpasszíroztam,azt is a szín barackhoz adtam.
Egy nagy lábasban tettem fel főni,ami 6 kg lett tisztán.
Az első forraláskor a cukrot kis adagokban hozzá adtam.
Kevergettem,hogy le ne égjen.
Két és fél órát főztem,tűzről levéve a szalicilt bele kevertem.
Egy nagy tepsibe forró vizet öntöttem,ebbe állítottam az üvegeket,hogy melegedjen át.
Az üvegeket megtöltöttem,celofánnal lekötöttem,majd a kupakokat szorosan rácsavartam.
Újságpapírba tekertem minden üveget.
Egy műanyag rekeszt pléddel kibéleltem,az üvegeket egymás mellé tettem.
Egy nagy párnát rátettem,a plédet ráhajtottam.
Másfél napot volt így a száraz dunsztban,majd a polcra raktam.
Ez a lekvár nem lesz nagyon sűrű,mivel a rostokat kipasszíroztam.
Mi így szeretjük palacsintába,fánkhoz,császármorzsához stb.
A következő főzésem kemény lekvár lesz,azt nem passzírozom át.

edit konyhája

Látta 229 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu